Light-Bulb icon by Till Teenck.svg Samsynwikin reder ut begreppen. Här presenteras de väsentligaste orden för universitetens samverkan. Definitionerna mognar olika snabbt och vi tar gärna emot respons för att utveckla dem vidare. Skapa ditt användarkonto här alternativt maila till samsyn(at)su.se. Mer information: Huvudsidan.

Diskussion:Samverkansskicklighet

Hoppa till: navigering, sök

Om denna diskussion

Inte redigerbar

Daniel Gustafsson (MAU) (diskussionbidrag)

Hej,

En utförlig text med relevanta referenser.

Kanske skulle läsförståelsen underlättas om ni kastar om ordningsföljden på tre styckena under ”Tillämpning”, dvs börjar nämna begreppet samverkansskicklighet följt av kopplingen till HL och Forskningsproppen.

När man pratar om samverkansskicklighet och meritering kan det också vara viktigt att nämna de olika förutsättningar och utmaningar för samverkan som finns inom olika akademiska discipliner exempelvis kring finansiering. Naturvetare och teknologer som samverkar med resursstarka företag har ofta bättre förutsättningar att säkra finansiering än samhällsvetare som samverkar med myndigheter och idéburna organisationer. Detta finns beskrivet i olika rapporter.

Vänliga hälsningar

Daniel

Pål Brunnström (MaU) (diskussionbidrag)

Jag är lite tveksam till tabellen som listar ett antal aktiviteter, att någon deltar i en samverkansaktivitet säger ju inte nödvändigtvis något om dennes samverkansskicklighet.

Kommentar om begreppets förgreningar

1
Fia Börjeson (Chalmers) (diskussionbidrag)

En del av Samverkansskicklighet handlar definitivt om hur mätningen och bedömning av denna ska gå till. Under våren/sommaren 2018 har diskussioner på lärosäten om förhållningssätt till olika indikatorer kommit igång. UKÄ och VR har presenterat förslag till kvalitetssäkringssystem och samverkansindikatorer för forskning.

Den här artikeln behöver utvecklas i relation till andra K3-projekt, och i relation till hur frågan om bedömning av S-skicklighet kommer att göras, och vilka konsekvenser det kan komma få för lärosäten.

Det finns inga äldre ämnen