I förankringsarbetet fick vi många synpunkter på begreppet Skolsamverkan, i och med att vi pratade med personer från både universitets- och skolvärlden. Vi fick rådet att beskriva skolsamverkan som organiserad, men inte nödvändigtvis systematisk. Vi fick också rådet att betona att RUC som begrepp fortfarande är livskraftigt vid många lärosäten, och att ta upp att det inte alltid är lärarutbildningarna vid universitet och högskolor som tar ett huvudansvar för skolsamverkan.
Samsynwikin reder ut begreppen. Här presenteras de väsentligaste orden för universitetens samverkan. Definitionerna mognar olika snabbt och vi tar gärna emot respons för att utveckla dem vidare. Skapa ditt användarkonto här alternativt maila till samsynsu.se. Mer information: Huvudsidan. |
Diskussion:Skolsamverkan
När det gäller Nämnden för skolsamverkan vid Linköpings universitet har jag uppfattat att de tillsammans med skolan har "mattecoacher" som stödjer skolelevers lärande inom matematik. Jag väntar på att få en länk till det så jag kan lägga till det.
Bra text. Begreppets "historik" framkommer tydligt och blir en förklaring till vad begreppet innebär. Möjligtvis kunde "samverkan" finnas med i definitionen också (men just i det här begreppet så är ju samverkan del av ordet).
Källa två har blivit omstuvad tror jag. Den inleds med en URL i referenslistan.
/Fia
När det gäller begreppet Skolsamverkan har jag haft kontakt med utvecklingsledare Mats Tegmark på Högskolan Dalarna. Han hjälpte mig med bakgrund och information om lagstiftningen kring RUC. Han kan vara en lämplig person att ha med i förankringsarbetet. /Karin
(Överflyttat inlägg från annan diskussionssida.)